Wednesday, January 05, 2005

Конгрес Српских Еуменида

25 septembar 2003


Прво, како је могуће да госпођа Алечковић говори нешто у име Срба из Француске и ко је Милу овластио да говори у име својих сународника? Колико ми је познато Мила Алечковић данас нема подршку ниједне српске организације (баш као и Сима Мраовић), па, гледајући са правног, али и чисто људског становишта, она може да говори само у своје лично име, а никако у име било кога другога. Таква осионост и безобразлук нигде се у нормалном свету не би толерисали. Томе је сигурно нису могли научити ни Грци ни Јермени. Истина, можда је неко и саветовао Милу да пронађе правнике и адвокате, јер би јој добра правна помоћ, уколико се Срби у Европи једног дана консолидују, заиста могла затребати.

То што она чини, заједно са Мраовићем и Перићем, јесте таква злоупотреба рођеног народа, заправо дела народа који је поменуту тројку "развластио" и прогнао из својих редова, каква се данас тешко може срести у иоле цивилизованим друштву. Мегаломанска црта у карактеру поменутих ренегата толико је нарасла, да су не само заборавили норме пристојног људског понашања, већ су, сматрајући српско исељеништво у Европи незрелим и малолетним, својевољно себе прогласили туторима српске европске дијаспоре. Ја ипак верујем да наши људи у Европи нису манијакално-депресивни, онако како то често тврди Мила Алечковић, те да им још нису потребни психолози, а још мање психијатри који би се бринули о њиховом менталном здрављу. Време ће то убрзо показати, а Мила, Сима, Томислав и слични, остаће да сами уживају у санаторијуму, у КСЕ дилкарници, коју су изградили својом надменошћу и компулзивном жељом да сопствени род "лече" надрилекарским методима преузетим из асортимана "свемоћних" афричких врачева.

Мила каже, "ми желимо да будемо легитимни на европској сцени, јер ништа немамо да кријемо". То, да Мила и остала братија желе да легитимишу своје личне амбиције, сасвим је јасно свима онима које они сматрају својим "пацијентима", али остаје недоречено, шта то они (КСЕ главари) "немају да крију". Можда то, што својеврсним пучем покушавају , заобилазећи све познате демократске принципе, да заседну на трон српскоевропске "распамећености" и као представници "расцепљеног" ума себи обезбеде место на "конгресним" психосеансама и олигофренопедагошким курсевима за све оне који су им некада помогли да се самоиздигну или самоуздигну? Они не крију, као што се из приложеног Милиног текста види, да желе да обезбеде српском народу једног врхунског "мајстора" за "поправљање" српских "болесних" душа? Када год се појави из своје, мемлом прожете памети, Мила срчано упозорава: "Народе српски (!), зар не видиш колико си умно оболео?! Потребан ти је КСЕ психолог, КСЕ психијатар и, још приде, једна добро опремљена и модерна светска КСЕ лудара!" Сав српски свет је меланхоличан и сетан, а КСЕ је меланом(л)ичан и спретан! Иако је, као српска тата-мамина мезимица изузетно лепа, Милој се због невољног грча n. facialis-a чини да је врло ружна. Трудећи се да сакрије оно за чим нема потребе (јер и сама каже да "нема шта да крије"), сва се "скупила" (самошринковала) у спасоносни КСЕ лазарет. Зато и збори крештавим (стакато) гласом: Браћo Срби (европски и ваневропски), навалите у наш новокомпоновани Ментол Хаус или Ментал Хаос (КСЕ - Кућа Суманутих Евросрба)! Дакле, народе, ко примећује да нешто није у реду са његовом психом - правац у поменуто лечилиште! Allez! Avancer! Aller voir!

Душан Вукотић

П.С.

Самозвани КСЕ се "јавља" Доменику де Валпену "директним саопштењима", али нигде не видимо да ли се Доменик "јавља" КСЕ-у !

У КСЕ-у су "образовани људи који течно пишу и говоре језик домаћина"! Узгредно питање: да ли је Перић коначно успео да савлада азбуку?

КСЕ-овце "имају утицај у друштву у коме живе и немају криминални досије"! Само што их Срби терају од себе као шугавце! Није тачно да немају досије, имају га као ТУЖИБАБЕ!

У КСЕ су "ушли људи који се међусобно познају"!
Какав рецепт за сабирање српске памети! Генијално!

Они "једни другима верују и могу заједно да раде"! На чему? Изграђују српско-европску психијатријску "опсерваторију"?

"А десило се да су нас напала нека лица која уопште не познајемо, никада с њима ништа нисмо радили".
Невероватно! Нико не може да буде незахвалан као "српски манијаци"! КСЕ зна да су луди сви они које лично не познају и баш зато желе да их заступају! И откуда таквима право да их уопште нешто питају. Њихово је да ћуте и узимају терапију прописану од оних који се "међусобно познају". КСЕ никада ништа "с њима није радио", јер "лечење" и није рад у правом смислу речи. Једнострано је.

"Такви смо ионако по својој психолошкој структури, ово барем психолози и психијатри знају..."
Хе, хе, хе... Лудара!

"Ми ћемо донети и тзв. кодекс српског понашања."
Што, бре, такозвани...? Зар тзв. КСЕ није у стању да донесе бар кодекс који неће бити тзв.? Тзв. тзв. тзв... Будите одлучнији, научите те "српске урођенике" у Европи да се пристојно понашају и да само вас слушају! Свакако, без тог тзв. тзв. тзв...

"Ја сам, лично, део мог живота радила са психолошки болесним људима...!"
Да ли су то они који се "добро познају" и "могу заједно да раде"?

Ех Мила, Мила... блесава ли си...

Волимо Француску као што је она некада волела нас!

No comments: