Wednesday, January 05, 2005

Успаванка

Ех, овај Сима заиста мисли да су Срби будале, које он може да замајава и преводи жедне преко воде, онако како му се прохте. Сада је у своју мрежу увукао још једног "доктора", који ето, као члан председништва Европског блока и учесник КСЕ "журке", потврђује да је Милино писмо потписано од стране Европског блока, иако смо видели да председник те исте организације, господин Петковић, каже јасно, да Европски блок о томе ништа не зна и да су у томе безочно злоупотребљени.

Јасно ја да господин Др. или др Алексић (вероватно рођак оног Миленка Алексића, из Швајцарске, који се више пута јављао да би "бранио" КСЕ мућак кајгану) спада у оне несрећнике који су упали у похлепно Мило-Симино коло ( о чему сам говорио у једном од претходних дописа), тако да сада нема избора и мора да игра онако како Сима свира. Наш народ добро вели: у глади су огромне очи. Господин Алексић је уложио властити новац и отишао на "историјски конгрес" Срба у Румланг, где је поред трошкова пута морао да плати и вечеру у вредности од 100€. У Србији, чак и за "докторе", то је изузетно велики трошак. Од онога што му је, тако сиротом, Сима обећао пре него што је спаковао кофере, није остало ништа и сви његови снови распршили су се као мехур сапунице. Пошто је КСЕ махом друштво састављено од "психоживчаних" експерата, није искључено да и Др. Алексић спада у оне "лекаре", који су се претерано "дружили" са душевно оболелима и тако доживели слом отеловљен у синтагми "негативни трансфер". Алексић вероватно још није сасвим пореметио, али ако из ових стопа не крене "на јутрење", ни такав исход није искључен. Алексићева патња је разумљива: зар да сва његова силна надања и ружичасти снови које је месецима сањао, тек тако нестану? Видео је већ себе како држи ватрене (патриотске!) говоре Србима европске дијаспоре, како му даме (не само српске) узвраћају осмесима, сви му на крају прилазе, честитају, узвикују: браво Алексићу! Браво сине српски! У медјувремену, Алексић је уписао "убрзани" курс енглеског језика, вежба сатима пред огледалом, јер, побогу, јасно је да са својим "сељачким мумлањем" никако не може у свет, а посебно не пред Савет Европе и УН! Мислио је: дошло је време Алексићу да покажеш овим српским папанима, посебно комшијама и пријатељима, какав бриљантан ум поседујеш! Сви ће видети коначно да Драган Алексић није обичан "доктор" већ "суви геније"!

Након свега, шта му је јаднику остало, сем да заигра на последњу карту, мада у души слути да ће тако остати и без "краве и без имања". Жеља за успех успеха је пола, а Алексићева жеља је била већа од једног "читавог". Што је најгоре, Алексићева жена (ако је има) жестоко је поверовала у све приче које јој је у врелим летњим месецима шапутао на јастуку.Сада у њега гледа као у бога, а он никако не може да смогне снаге да јој саопшти, да неће моћи да је води ни у Румланг, а камоли у Брисел или Њујорк. Уколико Алексић има и љубавницу, ствар је тада толико трагична, да се више не да ни појмити. Тикве су се око њега толико покондириле, да он нема куд, већ мора да иде главом кроз зид. Усплахирено је чекао Мравовићеву команду, да би се сјурио као ратничко-овнујска справа на дебеле зидове кинеског царског зида. Зна да га Сима злоуотребљава, али то га не може освестити. Ј..еш чело! Ј..еш главу! Са штитом или на њему!

Видимо да се Сима доле потписао као "члан радног председништва КСЕ". Како је то могуће Симо, па зар ти ниси председник КСЕ? Ко те је скинуо са тог трона? Пре само три месеца, Сима се у Паризу, на скупу џамахиријских "зеленаша" поносно представљао као "председник Конгреса Срба Европе" (Sima MRAOVIC, neurophysiologue, doctor in philosophy, CNRS, member of the “Committee for the Liberation of the Political Prisoners of the Hague”, president of the “Congres of Serbs of Europe” (London). И још у Лондону! Када Сима постане кинески цар, његове титуле ће се исписивати бројним томовима књига. Јасно је да је Мраовић или тежак душевни болесник, кога би под хитно требало сместити у неку "ментол" установу или харлекин и спадало, који се намерно спрда са светом у коме однекуд, ни сам не зна како ни зашто, припада или борави. Сима би "независно" да "организује" Србе, а најнезависнији ће бити ако то уради сам са неколико својих "оданих" пријатеља и познаника. Мудар Сима, нема шта. Ама, није он џаба "доктор философије"! Ко може да се мери са тако тешким мозгом, који има сиријуску "специфичну" тежину?!Грам Симине сиве масе тежи је од планете земље. Човек није пијан к'о земља, него је тресан к'о сто земаља, укључујући ту и џамахирију! Онај ко ћути мудар је. Сима не уме да говори. Сима је мудар! Срби Европе напред! За Симом! И ћутите. Не говорите ништа! Будите глувонемо мудри као Сима - Император Кине!

No comments: