Sunday, November 16, 2008

Mazohizam Sime Mraovića

Постоје размишљања да је мазохизам последица пренаглашеног суперега, због којег појединац тражи патњу, да би таквим самокажњавањем, наводно, искупио грехе. Мраовићев мазохизам је евидентан, јер тај човек, с времена на време, дође на групу Србија међу шљивама, само да би добио коју ћушку по ушима: али, ипак, тешко би се могло рећи да је такво његово понашање узроковано престрогим суперегом. Пре би се могло рећи да је Мраовић као дете често добијао батине од родитеља и својих вршњака, због којих је у почетку патио, да би доцније научио да ту исту патњу (необичним "психо-адаптивном-
дресуром") преточи у форму врхунског уживања у властитом болу и понижењу.

Истина, видимо да Мраовић не долази баш често на поменути форум, што указује да он, на његову радост, не оскудева у батинама и понижењима у властитом окружењу. Уз његове најближе, који га чвркају, чвегеришу, бичују и шутирају ногом у срећну задњицу, ту су, за сваки случај, Мила Алечковић, Петар Милатовић и још понеки "конгресмен"
, да "нахране" његову жудњу за самомучењем. Очиледно, у последњих неколико дана Сима није имао никога "при руци", ко би био у стању да задовољи његову настрану жудњу за болом (како физичким тако и душевним), те није имао избора, него да покуша да нађе некога на српском форуму ко би био вољан да му истегли уши.

Сима Мраовић је свакако бивао најсрећнији у оно доба када је српска Миледи (док је још била релативно млада и носила еполете са ознакама 'Der Arbeitsdienst der weiblichen Jugend') имала за њега довољно времена; када га је, малтене свакодневно, шибала кнутом, питајући га одсечним гласом: "Кажи нам одакле долазиш, председниче КСЕ!?" Сима би само јекнуо и кркљајући изговорао: "Из Париза, meine liebe Obersturmführerin.
.." "Одакле?", опет би фијукнуо бич. Сима би тада прогутао слину и подвриснуо: "Из Лондона, meine liebe....!" И тако у круг (из Лондона, из Париза, из Лондона, из Париза..), задовољству, чинило се, није било краја. Најбоље би бивало када би Миледи довукла и свог "обатаљеног" при-мужа, који би онда Симу узјахао и, мамузајући га по омлитавелим слабинама, питао га конспиративним тоном: "Хоћеш ли да радиш за француску обавештајну службу?". "Хоћу, хоћу...", вриштао је Сима, већ напола луд од среће и у врхунској екстази, "радићу шта год желиш, само ме мамузај, јаче. јече, јаче....!"

Ипак, остарило се и уморило; никоме више није до јахања, јер нам ни ходање више не пристаје најбоље. Разумем Симину болесну жудњу за здравом патњом, али ни мој садизам није данас ни издалека онако компулзиван као што је некада био, тако да, готово, не осећам никакво задовољство у тегљењу Мраовићевих ушију. Ипак ред је да се помогне човеку у невољи. Зато, Симо, ево ти овај линк; тамо су Верина писма у којима те она бичује као тврдоглавог магарца, коме се, на срамоту његове "газдарице", уд дигао усред вашарске утрине, наочиглед згрожених накупаца, прекупаца, купаца, свирача, играча и гологузо-напрч
уљене певаљке у шатору преко пута. Читај то и удри се сам. А ако ти случајно падне на памет да се поистоветиш са горе поменутим магарцем, те да ти проради онај суперего о коме наука однекуд шири свакојаке приче, ни за живу главу не узимај нож у руке и не покушавај на тај начин да искупљујеш грех и да се решаваш бруке. Деси ли се пак да самом себи отфикариш буџу, мислећи да је магарчева, нипошто то не бацај већ с тим одмах у лед или течни азот. Ко зна, можда се предомислиш и кренеш на микрохирургију, када се коначно пробудиш.

Душан Вукотић



To: srbija_medjusljivama@yahoogroups.com
From: zsfmraovic@yahoo.fr
Date: Fri, 14 Nov 2008 16:48:21 +0000
Subject: Re : [srbija_medjusljivama] Slucaj gospodina Dusana Vukotica


Gospodine Shaksevichu,

Vasa zapazanja u vezi Vukotica su dobrodosla za sve one Srbi u rasejanju koji, da bi izbegli njegove otrovne reci, jednostavno su se povukli iz srpsko-srpskih debata.
Pretpostavljam da je upravo to i bio zadatak Vukotica. Iskreno receno, on je to veoma profesionalno izvodio.
Nadajmo se da ce njegova razorna aktivnost (pogledajte samo koliko on ulaze energije i vremena u blacenju svakog pojedinca i svakog pokusaja zajednickog delovanja Srba u rasejanju) sve vise bledeti u da ce Srbi najzad uvideti ko je Dusan Vukotic. Taj, proces je vec poceo. Zato se na Vasem tekstu posebno zahvaljujem.

Pozdrav,
Sima Mraovic

From: Dusan Vukotic (dusan_vukotic@live.com)
Sent: Sun 11/16/08 4:32 AM
To: srpski_nomadi@yahoogroups.com; srbija_medjusljivama@yahoogroups.com; miroslav@antic.org; mraovic@ex.jussieu.fr; dnikodinovic@yahoo.de

Да ли је господин Видановић уопште у стању да растумачи текст писан српским језиком и писмом? Друго, да ли опште разуме оно што он сам, рекло би се, у тешком бунилу нашкраба? Може ли он да појми какво значење има његов "наручени коментар"? Заправо, да ли то Видановић уистину зна да је неко од Шашкевича (Хуса) "наручио" сличну "потерницу" или му се, сиромаху, та реч омакла, пошто је свој матерњи језик прилично заборавио? По ономе што је поменути господин написао, могло би се закључити, да је он био толико "изненађен", када је видео да је Михаило Шашкевич (алиас Јарослав Хус) пристао на "наруџбу", да му се онако невољно, уз тикове на уснама и очима и уз неконтролисано реаговање његовог нестабилног вегетативног система, отео крик неописиве среће, који је поруку с радосним садржајем толико уплашио, да је, јадна, сама од себе поскочила и побегла на Репљ.

Наравно, Видановић тупаво признаје да никада није било "узајамног разумевања" између њега и Шашкевича (Хуса), све до оног часа у коме се, "ненадано", појавио "наручени коментар". Уз све то, да би ублажио значај своје темпорарно-симбиотичко-лукративне везе с Хусом (Шашкевичем), Видановић одлучује да се послужи лажима, баш као и његов несуђени "пријатељ" Јарослав (Михаило), говорећи о некаквој "солидарности" између мене и Шашкевича (Хуса). Ипак, такву Видановићеву лаж лако је разоткрити, пошто је довољно да се уђе у архиве српских група и да се види да је тај човек (Михаило или Јарослав) годинама одапињао отровне стрелице на моју адресу.

DV

To: srpski_nomadi@yahoogroups.com; srbija_medjusljivama@yahoogroups.com; miroslav@antic.org; mraovic@ex.jussieu.fr; dnikodinovic@yahoo.de
From: vidanco32@look.ca
Date: Sat, 15 Nov 2008 21:39:27 -0500
Subject: [SRPSKI_NOMADI] O cijoj korektnosti je rec?

Saskicev iznenadjujuci, naruceni komentar me toliko iznenadio da nisam mogao nikako da poverujem da pre svega to on moze da napise. S tom namerom sam ga i prosledio na SRPSKE NOMADE,nakon dobijanja od - Srbije medju sljivama, bez ikakvog komentara, nadajuci se da ce mi se jos neko pridruziti u oceni.Bez obzira ko je autor tog teksta, ja mu cestitam na odlicnom ,pravom i verodostojnom oslikavanju izroda lika i negativnog karaktera Dusana Vukotica. Ovom prilikom necu se zadrzavati na "Saskicev komentar", vec cu se osvrnuti na zapazanja Dusana Vukotica. Doticni Vukotic, cija rec mora biti poslednja, ali ne i najpametnija, usta smo se do sada bezbroj puta uverili i ovoga puta je rekao ,kako je "najpametnije" mogao reci. Moja pokojna baba, sto sam kao klinac upamtio je govorila, morao je ,kao dete prvi zalogaj mesa, pojesti kokosju trticu. Karakteristika tih ljudi je da njihova mora biti poslednja, kao zavrsna propratna poruka kokosjeg uma i odliva smrada bez konkurencije.Taj Vukotic, kapaciteta kokosjeg mozga, zakljucuje da je rec o mom prijateljstvu i pomirenju sa Saskicem. Ja do sada nikada nisam imao nikakvu rec uzajmnog razumevanja sa tim covekom. Uvek smo na distanci, neistomisljenici bili i ostali."Udruzenje protiv zajednickog neprijatelja", je besmislica Vukotica. Otkuda sada od jednom Sasko neprijatelj Vukoticev, kada su do juce bili solidarni protiv svakog, ko je branio srpske interese i zagovarao slogu medju Srbima.Nema vecih Srba od Vukotica ,Saskijevica, Janica. Oni su udruzeni mozgovi Srba, Janic.

"Zanimljivo je kako taj matori jarac, Šaškevič (ili Hus) neprestano pokušava da što više pojača razdor među Srbima: šalje pisma "podrške", kako jednoj tako i drugoj "zavađenoj" strani, zove telefonom, petlja, laže, opanjkava, obmanjuje, opljuvava. " pitam se ko je taj, koji: OPANJKAVA,OBMANJUJE,OPLJUVAVA, VREDJ,PRETI,LAZE,ZAVADJUJE od dueta , kokodakovica- Saskijevic ,Vukotic.
Pitam se o kakvoj i cijoj korektnosti je rec?
Vidanopvic

1 comment:

Anonymous said...

оно што сам тражио, хвала